Порфирије, Кркобабић: СПЦ ће помоћи у опстанку села :: Semberija INFO ::

 

Порфирије, Кркобабић: СПЦ ће помоћи у опстанку села


БЕОГРАД  - Његова светост патријарх српски Порфирије оцијенио је да постоји много отворених питања када је ријеч о опстанку села у Србији на која се морају пронаћи адекватни одговори уз учешће свих релевантних фактора, а Српска православна црква (СПЦ) ће помоћи у томе свим расположивим могућностима.

Патријарх Порфирије је у јучерашњем разговору са министром за бригу о селу Србије Миланом Кркобабићем и предсједнином одбора за село Српске академије наука и уметности (САНУ) академика Драгана Шкорића, пренио задовољство што је Србија препознала значај бриге о селу.

Српски патријарх, који је као игуман манастира Ковиље стекао вишедеценијско искуство руковођења манастирским пољопривредним газдинством, рекао је да се радује што је Србија покренула механизме за системско рјешавање проблема који отежавају или онемогућавају опстанак људи у селима, саопштено је данас из СПЦ.

Кркобабић је послије сусрета са патријархом изјавио да је током разговора у први план стављена тијесна сарадња Србије, на челу са институцијом предсједника државе, врха СПЦ и САНУ.

"Посета патријарху Порфирију наставак је једне успешне сарадње Националног тима за препород села Србије и СПЦ. Управо то тројство гарант је да концепт препорода села може бити остварен", оцијенио је Кркобабић.

​Срна / Глас Српске