СРБИН ИЗ АМЕРИКЕ ПОМАЖЕ БОРЦИМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

СРБИН ИЗ АМЕРИКЕ ПОМАЖЕ БОРЦИМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Српско-америчка хуманитарна организација "Спасимо српску дјецу", након акције "Један од хиљаду" за хероје са Кошара, планира да ову акцију настави и да сличну манифестацију помоћи организује и за борце Републике Српске.
Оснивач ове организације, Србин из Америке Милош Шупица рекао је да ова организација сада планира, након Београда, да сличну манифестацију одржи у Бањалуци као признање борцима у одбрани српских територија изван Србије.

- Већ смо у разговорима са генералима, официрима и борцима из Републике Српске и некадашњих српских крајина - рекао је Шупица.

Он је позвао и српску дијаспору из Аустралије, Европе, Канаде, Јужне Америке, Азије и Африке да заједнички одају почаст и признање овим борцима и да их, између осталог, јавно прогласео за "хероје српског народа", преноси портал српске дијаспоре "Сербиан тајмс".

- Велику захвалност организација "Спасимо српску децу" дугује српској дијаспори у САД која се одазвала позиву на помоћ борцима и што је манифестација у Београду била тако успјешна - рекао је Шупица.

Руководство српско-америчке хуманитарне организације "Спасимо српску децу" је након успјеха акције одавања признања борцима са Кошара и Паштрика и онима који су учествовали у пробоју Коридора 1992. године одлучило да настави акцију одавања признања херојима српског народа и да акција "Један од хиљаду" поприми трајни карактер.
Многима од тих бораца је, нажалост, потребна помоћ у материјалном и здравственом смислу, а највише им значи признање и поштовање које су им упутили Срби из дијаспоре, за сву жртву коју су показали у одбрани заједничке отаџбине.

Ако неко жели да се укључи, може да се јави на мејлове [email protected] и [email protected].
- Покажимо нашу слогу и захвалност према свима који су се борили за српство и све што је српско. Урадимо то братски, баш онако како су се ти хероји борили у одбрани Отаџбине. Удружимо се под слоганом "само слога Србина спасава" - наводи се у саопштењу ове организације.
 
(РТРС)