Нови топлотни талас у Српској- температура до 41 степен :: Semberija INFO ::

 

Нови топлотни талас у Српској- температура до 41 степен


БАЊАЛУКА - Подручје Републике Српске је под утицајем новог топлотног таласа, па ће од данас до петка, 9. јула, бити веома вруће - на сјеверу и сјевероистоку температура ваздуха износиће и до 41 степен Целзијусов, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Ноћас ће бити топло и ведро, локално на југу и сјеверу очекује се тропска ноћ са минималном температуром од 20 степени и изнад, док ће ујутру и сутра током дана бити сунчано, веома топло и вруће, уз даљи пораст дневне температуре ваздуха.

Послије подне се у југозападној струји очекује повећање облачности, па ће бити промјенљиво облачно у западној половини земље, а у осталим предјелима са мање облака, ведро и веома вруће.

Минимална температура ваздуха биће од 17 до 23, на југу до 25, а највиша дневна од 32 до 37, на сјеверу и југу око 39 степени Целзијусових.

У петак, 9. јула, у току ноћи биће топло, локално на југу и сјеверу биће тропска ноћ, ујутру на сјеверу промјенљиво облачно, у осталим предјелима сунчано, а током дана у сјеверној половини земље биће промјенљиво, веома топло, на сјевероистоку и југу вруће и спарно.

Послијеподне и увече јачи развој облака довешће до нестабилности и условити пљускове и грмљавину и од централног планинског појаса до сјевера могуће су и локалне непогоде.

Минимална температура ваздуха биће од 18 до 23, на југу око 26, а највиша дневна од 33, у планинама мало нижа, на сјеверу и сјевероистоку и до 41 степен.
У суботу, 10. јула, јутро ће на западу и сјеверу бити облачно, а могућа је слаба киша, док ће у осталим предјелима бити мање облака, а на југу ведро и сунчано.
Током дана биће претежно облачно у сјеверној половини земље, у јужној мање облака и суво, те са нижом температуром, а послије подне промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, уз услове за по који пљусак у централном планинском појасу.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 20, на планинама око 12, а највиша дневна од 26 до 31, на југоистоку и југу до 34 степена Целзијусова.

У недјељу, 11. јула, јутро ће бити ведро у већини предјела, очекује се повећање облачности у јужној половини земље које ће се пренијети и према сјеверу, па ће преовладавати промјенљиво облачно вријеме. Послијеподне ће бити услова за пљускове и грмљавину, најизвјесније у централном и планинском појасу земље.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 20, на планинама око 12, а највиша дневна од 27 до 32, на сјеверу и југу до 34 степена Целзијусова.

Срна / Глас Српске