Римац званично преузима Бугати, сједиште компаније сели у Хрватску :: Semberija INFO ::

 

Римац званично преузима Бугати, сједиште компаније сели у Хрватску


Након бројних најава и шпекулација, данас је званично објављено да компанија Римац Аутомобили постаје већински власник марке Бугати, док сама компанија постаје Римац Група подијељена на двије компаније - Бугати Римац и Римац Технологија.

Данас послијеподне су ово потврдили из компаније Римац Аутомобили, чиме су потврђена нагађања да ће Римац преузети Бугати, чувену компанију познату по хиперспортским аутомобилима.

Најављени су говори Мате Римца, оснивача и извршног директора Римац Аутомобила, Оливера Блумеа, извршног директора Поршеа, те Луца Мешкеа, замјеника предсједника и финанцијског директора Поршеа.

Према првим сазнањима Римац, иза којег стоје Порше и Хјундаи, посједоваће 55 одсто нове компаније, док ће остатак посједовати ВW-ова марка Порше.

То значи да ће Порше контролисати 58,2 одсто нове компаније путем својих постојећих удјела у Римац Аутомобилима, иако су компаније рекле да Порше неће имати право гласа о томе како се управља овом групом.

"Никакав новац није промијенио руке", рекао је у шеф Поршеа, Оливер Блуме.

Ово, такође, Римца доводи даље под ВW окриље, јер је њемачка компанија кренула у електричну офанзиву у износу од 35 милијарди евра. И Бугати и Римац наставиће развијати своје марке, а док ће Бугатијева производња остати у Француској, сва његова истраживања преселиће се у ново сједиште Римца у Хрватској.

Независне новине