На Макарској ривијери више од 25.000 гостију, међу најбројнијима гости из БиХ :: Semberija INFO ::

 

На Макарској ривијери више од 25.000 гостију, међу најбројнијима гости из БиХ


На Макарској ривијери од Брела до Градаца првог јулског викенда борави више око 25.000 домаћих и страних гостију из Пољске, Чешке и из сусједне Босне и Херцеговине и, сазнаје се у суботу у туристичким канцеларијама Макарског приморја. Осим домаћих, међу најбројнијим туристима су Пољаци, Чеси и туристи из Босне и Херцеговине.

Први јулски викенд на Макарској ривијери у знаку је очекиване прве веће љетне смјене туриста, који су бројнији у доласку, као и врло доброг почетка главног дијела сезоне, истичу из туристичких канцеларија.

Саобраћај је на путевима Макарског приморја појачан. На државној цести Д8 вози се у краћим испрекиданим колонама с повременим мањим застојима на прилазима туристичким мјестима. На саобраћајници и у смјеру Макарска – Вргорац као и на државној цести 535 од Башког Поља до тунела Свети Илија те надаље до улаза на ауто-пут код Загвозда саобраћај се нормално одвија.

Трајект Пељешчанка на линији Макарска – Сумартин у прве двије доподневне и првој послијеподневној пловидби није успио укрцати сва возила и путнике према Брачу који су остали чекати предвечерње пловидбе у 18 или 21 сат за које има понешто слободних мјеста.

На линији Дрвеник – Сучурај, како се сазнаје у испостави ријечке Јадролиније, од јутрос плове два трајекта, чекање на укрцавање у Дрвенику за сада је од сат до сат и пол времена, а с Хвара према Дрвенику чека се такође до сат и пол.

На Макарској аутобуској станици аутобуси стижу с мањим закашњењем док из Сплита кашњење аутобуса у доласку је од пола до сат времена.

Врло добар почетак љета у Макарској

И Макарска првог јулског викенда биљежи врло добре туристичке резултате. У граду, према подацима Туристичке канцеларије, одмара се 6,5 хиљада домаћих и страних гостију што је 100 посто више него лани или 50-ак посто у односу на исто вријеме рекордне 2019. године.

Хотели угошћују 1500 гости и у њима и даље има слободних мјеста па претходна резервација смјештаја за сада није потребна, док остали туристи бораве у приватном смјештају гдје је и даље слободан велики број смјештајних капацитета како у кућама за одмор тако и апартманима.

Фена / Независне