ДАНИ КУЛТУРЕ СРПСКЕ У РУСИЈИ ДО 8. ЈУЛА :: Semberija INFO ::

 

ДАНИ КУЛТУРЕ СРПСКЕ У РУСИЈИ ДО 8. ЈУЛА


Дани културе Републике Српске одржавају се у Русији од данас до 8. јула у организацији Императорског палестинског православног друштва, изјавио је Срни предсједник овог удружења Миладин Митровић.

Он је рекао да делегацију Владе Републике Српске на овој културној манифестацији предводе министари енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић.

Митровић, који је и свештеник Српске православне цркве, рекао да је овом приликом организована посјета градовима Москва и Нижњи Новгород, те читав низ културних манифестација.

Културни програм ће предводити Српско пјевачко друштво Јединство"које ће наступити у Москви, Нижњем Новгороду, Првомајску, те у катедралној цркви у храму Христа Спаситеља у Москви са репертоаром српских народних духовних и црквених пјесама.

Он је навео да ће овом приликом бити организована и презентација књиге дјечијих пјесама министра Милуновића, која је преведена на руски језик.

Митровић је најавио да ће Ђокић у оквиру ове манифестације имати састанке са губернатором Нижњег Новгорода, предсједником Скупштине, представницима Владе, те Његовим високопреосвештенством митрополитом нижњеновгородским.

- Ова манифестација је поклон грађана Републике Српске Нижњем Новгороду, који ове године обиљежава јубилеј - осам вијекова постојања - истакао је Митровић.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић боравиће у посјети Руској Федерацији од сутра до четвртка, 8. јула.

Ђокић ће присуствовати Сајму привреде Инопром-2021 у Јекатеринбургу и састати се са представницима Привредне коморе Нижњег Новгорода, саопштено је из ресорног министарства.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић изјавио је Срни да ће се током посјете Руској Федерацији састати са руским ветеранским удружењем проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата и са удружењима која гаје антифашистичку традицију.

Милуновић, који од данас до уторка, 6. јула, борави у званичној посјети Русији, подсјетио је у изјави Срни да ће посјетити градове Нижњи Новгород и Москву и уручити признање Медаља заслуга за народ породицама 28 погинулих руских добровољаца.
 
(СРНА)