КОД КРАЉЕВА ПАДАО ГРАД ВЕЛИЧИНЕ ТЕНИСКЕ ЛОПТИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

КОД КРАЉЕВА ПАДАО ГРАД ВЕЛИЧИНЕ ТЕНИСКЕ ЛОПТИЦЕ


Foto: Srna
Невријеме праћено градом захватило је данас послије подне краљевачки крај и протутњало у појединим дијеловима општине Блаце, а падао је град од величине ораха до јајета и тениске лоптице.

У 15.30 часова Студеницу код Краљева погодило је невријеме и десет минута падао је град који је, према ријечима предсједника Месне заједнице Студеница Драгана Јевремовића, био и величине ораха.

За сада се само претпоставља да има штете у малињацима и баштама, јавио је РТС.

У Републичком хидрометеоролошком заводу рекли су да је јак градоносни облак настао западно од Ивањице и стално се обнављао.

Град у Студеници код Краљева прошао је планинским крајем преко планина Чемерно, Радочело и Столови, гдје је ријетка мрежа противградних станица.

Стрелци су испалили све расположиве ракете, а град је, према извјештајима захватио Мланчу, Студеницу, Ушће и Међуречје.

Око 15.00 часова невријеме је протутњало у појединим дијеловима општине Блаце. Кроз јаку кишу, падао је и риједак град величине тениске лоптице или јајета, а већу штету спречили су стрелци противградне заштите који су испалили 40 ракета.

За сада нема информација о већој штети на усјевима или објектима, док су оштећења могућа на возилима, које су власници штитили теписима и церадама.
 
(СРНА)