Одржана сједница Скупштине АМУС-а :: Semberija INFO ::

 

Одржана сједница Скупштине АМУС-а


У четвртак, 24. 6. 2021. године, у хотелу „Hills" у Сарајеву, одржана је редовна сједница Скупштине АМУС-а, на којој је било присутно 167 чланова АМУС-а, што је знатно више од потребног кворума који је неопходан како би све одлуке донесене на Скупштини биле правно ваљане.

Као гости, сједници Скупштине присуствовали су представници правног тима ОХР-а, господин Хахијер Леон Дијаз (Javier Leon Dias) и госпођа Весна Мрковић, као и представник Института за интелектуално власништво, господин Борис Сесар.

ОХР, чију безрезервну подршку ово Удружење ужива, такођер је савјетовао да се у свему поступи како је сугерисано од Института за интелектуално власништво како би се нове и раније усвајане одлуке од овог тијела могле провести, а с циљем даљег несметаног рада самог удружења.

Њихова препорука била је да АМУС организује сједницу Скупштине по инструкцијама Института за интелектуално власништво, које су садржавале и Дневни ред сједнице Скупштине састављен од 8 тачака, по којем се провео кандидациони поступак за новог предсједника Скупштине као и усвајање одлука о избору новог Управног одбора који је изабран на претходној Скупштини, а све с циљем како би се АМУС уписао у Регистар удружења у Министарству правде БиХ.

Тако је на сједници, која је завршена у петак у јутарњим сатима,  усвојено именовање Давора Сучића за предсједника Скупштине АМУС-а, Дамира Имамовића за потпредсједника Скупштине, Недима Бабовића за предсједника Управног одбора, док су Елвир Швракић, Драган Стојковић, Енвер Шадинлија, Армин Шаковић, Дилвад Фелић и Фахрудин Пецикоза изабрани за члане Управног одбора. За предсједника Надзорног одбора изабран је Игор Ражнатовић, а Игор Вукојевић и Назиф Гљива изгласани су за његове чланове.

На Скупштини су усвојени извјештаји о раду АМУС-а за 2017, 2018, 2019. годину, као и документи за 2020. годину, укључујући Финансијски извјештај, као и Извјештај независне ревизорске куће.

Позитивним исходом сједнице Скупштине АМУС-а одблокиран је рад овог Удружења с обзиром на то да је рок о увјетном одузимању дозволе АМУС-у истјецао 27. 8. 2021. године, док је рок за усвајање финансијских докумената, прописан одредбом Члана 20. Закона о колективном остваривању ауторског и сродних права БиХ, истјецао 30. 6. 2021. године.

Због свега наведеног, одржавање ове сједнице Скупштине и усвајање Одлука из достављеног Дневног реда било је од изузетног значаја за опстанак АМУС-а, првенствено због континуитета вршења исплате тантијема ауторима, други пут у овој години, а која ће се извршити у јулу 2021. године.

АМУС се овим путем захваљује свим својим члановима који су присуствовали  сједници Скупштине и препознали њену важност, те преузели личну одговорност за опстанак Удружења које штити њихове интересе.

Још једном, ВЕЛИКА ХВАЛА! ОВО ЈЕ НАША ЗАЈЕДНИЧКА ПОБЈЕДА, ПОБЈЕДА АМУС-а!