Грмуша поднио оставку на мјесто генералног секретара ПДП-а: Наши људи заслужују више од фотељашких ротација :: Semberija INFO ::

 

Грмуша поднио оставку на мјесто генералног секретара ПДП-а: Наши људи заслужују више од фотељашких ротација


БАЊАЛУКА - Милко Грмуша данас је саопштио јавности да је, како је навео због бројних обавеза“ дао оставку на функцију генералног секретара ПДП-а.

-Од срца се захваљујем свим сјајним људима, поштеним и искреним члановима ПДП-а на одличној сарадњи и свему што су ме научили и политичким и животним савјетима које су ми дали - написао је Грмуша на свом „Фејсбук“ профилу.

Додао је да због њих, као и „због свих добрих људи који су дали подршку идејама које заступа, наставља као одборник и обичан, али упоран члан ПДП-а да се бори за све оне ствари које је уградио у Програм обнове.

Навео је да је његов политички циљ остаје еманципована Република Српска: паметна, уређена, богата и која БиХ користи да себе максимално ојача и практично доведе до независности.

-Да би се тај циљ остварио, неопходне су нам озбиљне промјене начина понашања и размишљања, а не пуке замјене претендената на власт. Једноставно, предубоки су нам проблеми и превисоке националне потребе да би нам политика била сведена на комбинацију радио-милеве и „има' ту чега да се јами”. Мислим да наша земља и наши људи заслужују више од фотељашких ротација које не прате промјене функционисања система. Све заједно треба да нас радује што огроман број наших људи, како у земљи, тако и напољу, искрено желе да се активирају и дају свој допринос пројекту здраве националне ренесансе и тако упишу и свој потпис у славној историји нашег народа – истакао је Грмуша.

Додао је да ће се трудити и даље „да дјелима и личним примјером, колико својим скромним капацитетима може“, да аргументе својим ставовима.

-Рекао сам кад сам постао генсек ПДП-а и одборник у Скупштини Града Бањалука да нећу те позиције искорисити да се увалим у јавни сектор. Испунио сам то обећање, иако сте сви свјесни шта значи рад у приватном сектору и колико минимум дванаест сати рада дневно утиче на моје најближе. Могао сам само да ћутим и увијек и свуда идем линијом мањег отпора, да лагано чекам лагодне позиције, али онда не бих био досљедан својих ранијих ријечи и, још горе, придружио бих се онима који су нормалном и поштеном свијету огадили политику. Идемо даље, приоритети остају исти и ко год жели да помогне реализацији претходно описане идеје Републике Српске увијек је добродошао да ми се јави и да нашу земљу правимо бољом за нашу дјецу - написао је Грмуша.

Глас Српске