ПДП У БИЈЕЉИНИ: НАШ ЦИЉ ЈЕ ЈАСАН :: Semberija INFO ::

 

ПДП У БИЈЕЉИНИ: НАШ ЦИЉ ЈЕ ЈАСАН


„Наш циљ је јасан: ако желимо да опстанемо ми морамо зауставити урушавање институција, уништавање јавних предузећа, срамно богаћење појединаца на рачун државе и народа, срамна задуживања и све друге негативне појаве које је изродио овај режим. Јуче се ФБиХ задужила по негативној каматној стопи од  - 0,002%, на чему ће и зарадити, а нас је ова власт задужила по бандитској стопи од 5,02% на чему су, врло вјероватно, зарадили они преко 150 милиона КМ, а сви ми ћемо то враћати“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић на вечерашњем скупу „Разговор са грађанима“ одржаним у Бијељини.


 
Он је истакао да ће из тих разлога један од првих закона који ће нова власт 2022. године изгласати бити Закон о незастарјевању кривичних дјела у трошењу јавних средстава, поред правог и конкретног Закона о поријеклу имовине.
 
„Преиспитаћемо све контроверзне јавне набавке и нико ко се богатио вршећи кривична дјела, стицао милионе на набавкама респиратора, маски, куповинама зграда институција и другим недјелима неће бити амнестиран. Због тога су данас плате и пензије ниске и људи се с правом питају гдје су наше паре. Српска може бити најбоље мјесто за живот, лидер по запошљавању, инвестицијама, висини плата и пензија. И биће, када ову власт пошаљемо у политичку историју“, закључио је Бореновић.
 
Потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић рекла је да је срећна што је данас у Бијељини и што има прилику да разговара са Семберцима:
 
„Бијељина је слободарски град, што се показало и на протеклим изборима, када су изабрали градоначелника Петровића против кога је била читава машинерија наших политичких противника. Драго ми је што сам данас имала прилику да поразговарам и са руководством Градског одбора ПДП-а Бијељина, који је увијек имао један од најбољих изборних резултата, што ће се поновити и на наредним изборима, јер раде вриједно, поштено и сложно“, истакла је Тривићева, додавши да је страначка инфраструктура и организованост ПДП-а у Бијељини на високом нивоу.
 
Драшко Станивуковић, члан Предсједништва ПДП-а, каже да ће актуелна власт 2022. године да потпише капитулацију:
 
„Гдје год дођемо људи нам говоре да је њихово прохујало с вихором. Они су опљачкали све што су могли, а пљачка није национални интерес, него национална издаја. У сваком граду Републике Српске открићемо бар по једну фирму која је у њиховом власништву и направити породично стабло фирми, на којем ћемо означити која је кумова, сестрићева, братова, сестрина...“, каже Станивуковић, додајући да ће након 2022. година Република Српска постати дивно мјесто за живот свих грађана.


 
Предсједник Градског одбора ПДП-а Бијељина Славиша Марковић, који је био домаћин скупа, рекао је да га радује велики одзив Бијељинаца који су дошли да дају подршку руководству ПДП-а:
 
„Бијељина је традиционално град у којем СНСД никада није побиједио, па неће ни 2022. године. Сљедеће године ћемо имати једно позитивно такмичење између Бањалуке и Бијељине у томе ко ће дати већу подршку нашим будућим кандидатима, а побједа ће се ширити читавом Републиком Српском“, каже Марковић.
 
Делегација ПДП-а претходно се састала са градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем.
 
Информативна служба ПДП-а
Фото - ПДП / Н. Јосиповић