Путин: Разговори били успјешни, амбасадори САД и Русије се враћају на посао :: Semberija INFO ::

 

Путин: Разговори били успјешни, амбасадори САД и Русије се враћају на посао


ЖЕНЕВА - Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да се током разговора са америчким колегом Джоом Бајденом сложио да се руски и амерички амбасадори у САД, односно Русији, врате на своја радна места.

Руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов и амерички у Русији Џон Саливен прије неколико мјесеци враћени су на консуилтације у матичне земље због високих тензија између САД и Русије, преноси Гардијан.

"Бајден и ја смо се сложили да амбасадори треба да се врате на своја радна места и наставе своје дипломатске активности", рекао је Путин на конференцији за новинаре.

Путин је најавио и почетак консултација на дипломатском нивоу између руског Министарства спољних послова и Стејт Департмента о читавом низу питања.

"Између осталог, договорили смо се да Министарство спољних послова Руске Федерације и Стејт Департмент на дипломатском нивоу започну консултације о читавом низу питања. Много је тема које су се накупиле. Ја сматрам да обје стране, укључујући и америчку, намеравају да трагају за рјешењима", рекао је председник Путин, преноси ТАСС.

Танјуг / Глас Српске