Стевандић: Јединство Српске и Србије је предуслов наше снаге и развоја. :: Semberija INFO ::

 

Стевандић: Јединство Српске и Србије је предуслов наше снаге и развоја.


На Западу још важе стереотипи из деведесетих гдје су Срби проглашени за кривце, и да свим другим народима остављена могућност самоопредељења осим за српски народ, правдајући идеју самопредељења територија, што је лицемјерје. Идентична ствар се дешава данас на Косову и Метохији када се српски народ унапријед окривљује у циљу смањивања преговарачког маневрисања - рекао је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић гостујући на Пинк телевизији.

Српски народ је највише настрадао деведесетих и претрпио је највећу материјалну штету, и не можемо више трпити да се наше жртве игноришу, док се туђе глорификују. Несхватљиво је да су Загреб, Приштина и Сарајево у потпуности етнички очишћени од срба, док се искључиво српски народ оптужује на најгоре могуће злочине, истакао је Стевандић.

Међутим Запад мора да схвати, да су се неке ствари промјениле, геополитички, ми више не живимо у монополарном свијету, те се тај стереотип разбија у предсједнику Србије, Александру Вучићу, који много боље разумије геополитичку ситуацију у односу на наше претходне лидере, те схвата да је једина снага у јединству српског народа, јер јединство је услов верификације политике. Бања Лука мора да настави сарадњу са Београдом, јер обе стране Дрине су српске и формална граница за нас не представља никакву препреку, закључио је на крају Стевандић гостујући у емисији "Ново јутро" на Пинк телевизији.

Уједињена Српска