КО ИМА ПРАВО НА СТАН ИЛИ НОВАЦ ОД ВЛАДЕ РС? :: Semberija INFO ::

 

КО ИМА ПРАВО НА СТАН ИЛИ НОВАЦ ОД ВЛАДЕ РС?


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди од прве до четврте категорије у Српској, који још нису ријешили стамбено питање, добили су још једну шансу за збрињавање по посебном програму Владе РС.
 
Министарство рада и борачко-инвалидске заштите РС јуче је, наиме, расписало нови позив да се поднесу захтјеви за добијање стана или неповратних новчаних средстава, а након што је Влада половином марта донијела нову уредбу о стамбеном збрињавају ових категорија.
 
Циљ Уредбе је, истичу, да се омогући збрињавање неколико стотина људи у РС који се, из различитих објективних или субјективних разлога, нису пријавили за програм збрињавања прије десетак година.
 
Право да се пријаве за добијање стана сада имају породице погинулих и РВИ који су подстанари или користе алтернативни смјештај по основу статуса избјеглог или расељеног лица у становима који нису изграђени средствима Владе РС.
 
Исто право имају они који сами или са члановима породице и даље живе у заједничком домаћинству, у стану који је у власништву њихових родитеља, а који није услован за такав живот, као и они који живе у стану других сродника.
 
На позив се могу пријавити и они који живе у стану који је за отпис из стамбеног фонда.

српскаинфо