ВЛАДА СРПСКЕ УСВОЈИЛА ПРИЈЕДЛОГ СТРАТЕГИЈЕ УПРАВЉАЊА ЈАВНИМ ФИНАНСИЈАМА :: Semberija INFO ::

 

ВЛАДА СРПСКЕ УСВОЈИЛА ПРИЈЕДЛОГ СТРАТЕГИЈЕ УПРАВЉАЊА ЈАВНИМ ФИНАНСИЈАМА


Влада Републике Српске усвојила је Приједлог Стратегије управљања јавним финансијама Републике Српске за период 2021 - 2025. година.

Стратегија управљања јавним финансијама Републике Српске ћe служити кao глaвнa смjeрницa зa пeриoд oд 2021. до 2025. гoдине за јачање прaвног и институциoнaлног oквира и система зa упрaвљaњe jaвним финaнсиjaмa Републике Српске у склaду сa захтјевима EУ и мeђунaрoдним стaндaрдимa.

- Током израде Стратегије у обзир су узете сва релевантна документа за БиХ, односно Републику Српску у области европских интеграција, почев од Споразума о стабилизацији и придруживању , као и обавезе свих нивоа власти у БиХ које произилазе из Реформске агенде и Заједничке социоекономске реформе за период 2019 - 2022. година као и препоруке Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске - саопштено је из Владе Српске.

Саставни дио стратегије је и Акциони план за њено спровођење, преглед динамике реализације планираних активности и логички оквир.

- Стратегија управљања јавним финансијама Републике Српске обухвата шест области дјеловања, односно стубова: Фискални оквир, Јавни приходи, Планирање и буџетирање, Извршење буџета, Унутрашња контрола и Екстерна ревизија - наводи се у саопштењу.
 
(РТРС)