Данас се обиљежава Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва: Убрзавање дигиталне трансформације у изазовним временима :: Semberija INFO ::

 

Данас се обиљежава Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва: Убрзавање дигиталне трансформације у изазовним временима


Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва обиљежава се данас, 17. маја, а као подсјећање на историјски догађај потписивања прве међународне телеграфске конвенције о телеграфима 1865. године, те дан када је формирана Међународна унија за телекомуникације у Паризу.

Дан телекомуникација, који се обиљежава сваке године, добар је тренутак да се подсјети на важност које информационо-комуникационе технологије имају у савременом друштву, као и улога коју ове технологије играју у свакодневном животу људи.

Међународна унија за телекомуникације је и овога пута, као и претходних година, одабрала актуелну тему којом се обиљежава овај значајан датум, те ће 2021. година бити у знаку ,,Убрзавања дигиталне трансформације у изазовним временима”. Јасно је да је претходна година била изазовна за све гране привреде, али и за цјелокупно човјечанство и сва друштва свијета, а појава пандемије изазване вирусом корона још јаче и значајније показало коју улогу имају телекомуникације у функционисању данашњег свијета, али и колико оне терета носе када је у питању брзина развоја и улагања у дигиталну трансформацију.

Када је у питању БиХ, компанија м:тел је у претходној години показала спремност и снагу да одговори и највећим пословним изазовима, као и да буде подршка и најјачи ослонац осталим системима друштва. То је био и тренутак када су сва претходна континуирана улагања м:тел-а у развој модерних технологија и развој дигиталних сервиса добиле своју пуну видљивост и смисао. На тим темељима, примјера ради, у доба пандемије постављен је читав образовни систем који је функционисао онлајн, запослени су несметано могли да обављају своје радне задатке од куће, предузећа су одржала своје пословне процесе, и небројено много других примјера који су живот чинили лакшим, а читаву привреду и друштво одрживим.

Убрзати дигиталну трансформацију, задржати корак са најразвијенијим телекомуникационим технологијама, рјешењима и услугама, прилагођавати се свим познатим и непознатим изазовима времена које је пред нама, те у исто вријеме остати кориснички орјентисана компанија, циљ је и захтјев који м:тел поставља као приоритет у свом пословању. Као и до сада, м:тел ће наставити да разноврсним спектром пословних рјешења и посебно прилагођеним програмима усмјереним развоју стартуп пројеката, континуирано подржава дигитализацију привредних субјеката и технолошки развој заједнице. Свакако, дигитализација пословања неминовност је која унапређује развој иновативних рјешења и повећава конкурентност на тржишту.