Удружење грађана Зашто не - Позив младим новинарима за учешће на тренингу Новинарски изазови дигиталног времена :: Semberija INFO ::

 

Удружење грађана Зашто не - Позив младим новинарима за учешће на тренингу Новинарски изазови дигиталног времена


Удружење грађана “Зашто не” организује тродневни тренинг за младе новинаре на тему медијске писмености, провјере чињеница и мобилног новинарства.

Едукација професионалног кадра веома је значајна од самих почетака рада у новинарству. Млади новинари сусрећу се са мноштвом изазова, а континуиран рад на унапређењу знања и вјештина је неопходан. Овај тренинг који се одржава у склопу регионалног пројекта “WeB Media Literacy”, који се уз подршку Европске комисије имплементира у Црној Гори, Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини, одлична је прилика за развој, сарадњу и размјену искустава и знања за младе новинаре.

Уколико радите у омладинском медију или сте млади новинар, добродошли сте да се пријавите на овај тренинг, у склопу којег ћете имати прилику добити одговоре на сљедећа питања:
- Шта су медији и које врсте медија постоје;
- Која је улога медија и каква је разлика између друштвених мрежа и медија;
- Шта је медијска писменост и како она изгледа у дигиталном времену;
- Шта је fact-checking и какве су разлике између fact-checkinga  и новинарства;
- Зашто постоје медијске манипулације и какве врсте манипулација постоје;
- Које су методе и технике провјере чињеница;
- Како су медији регулисани;
- Какве су посљедице дезинформација на појединца и на друштво и
- Шта је мобилно новинарство и како му приступити.

Позивају се сви заинтересовани млади новинари запослени у омладинским и другим медијима, као и студенте новинарства, да се пријаве путем сљедећег линка:
Крајњи рок за аплицирање на Јавни позив је 16. мај 2021. године.

За више информација можете се обратити на имејл адресу [email protected].

Молимо Вас да јасно и детаљно проучите смјернице и услове Јавног позива, јер је то једини валидни извор информација. Одсјек за ЛЕР и ЕИ само прослеђује информације, али није одговоран за измјене које донатор може да направи.