У Подгорици парк посвећен Ђорђу Балашевићу :: Semberija INFO ::

 

У Подгорици парк посвећен Ђорђу Балашевићу


У част великог југословенског кантаутора Ђорђа Балашевића, у Подгорици је отворен парк на Булевару Михаила Лалића у Блоку пет, посвећен славном пјевачу из Новог Сада.

Парк је званично отворен у уторак навече, на дан када би славни Новосађанин славио 68. рођендан. Тим гестом Подгорица се опростила од Балашевића, који је преминуо 19. фебруара у 67. години на Инфективној клиници Клиничког центра Војводине у Новом Саду, гдје је примљен три дана раније због упале плућа.

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић казао је да је град одлучио да се Панонском морнару одужи не ријечима, него конкретним дјелом.

"Када смо 19. фебруара ове године чули вијест о прераном одласку Ђорђа Балашевића, Подгорицом, као и читавом бившом Југославијом, завладала је туга. Сви смо имали осјећај да смо изгубили неког свог, неког најближег. Нисмо проналазили ријечи да опишемо тај осјећај туге. Стога смо осјећајући потребу, због свега онога што нам је дао и нама нешто млађима, али и оним старијима, одлучили да се Панонском морнару одужимо, не ријечима, него дјелом", рекао је Вуковић.

Агенције