Потписан уговор о иградњи дионице Коридора Пет це: Ауто-пут од Руданке до Путниковог брда за три године :: Semberija INFO ::

 

Потписан уговор о иградњи дионице Коридора Пет це: Ауто-пут од Руданке до Путниковог брда за три године


БАЊАЛУКА - Представници предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ и „Интеграл инжењеринг“ потписали су данас у Бањалуци уговор о пројектовању и изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ кроз Републику Српску, на правцу од Руданке до Путниковог брда.

Уговор су потписали директор „Аутопутева Републике Српске“ Душан Топић, вршилац дужности извршног директора за техничке послове овог предузећа Миленко Дакић и директор „Интеграл инжењеринга“ Слободан Станковић.

Уговорена вриједност радова је 93.719.409 евра, рок за завршетак је три године, а пројекат ће бити финансиран кредитом Европске банке за обнову и развој, као и бесповратним средствима Инвестиционог оквира за западни Балкан.

Ријеч је о дионици дугој око шест километара, коју карактерише неколико захтјевних објеката, као што је мост преко ријеке Босне, вијадукт, надвожњак, усјек и два тунела.

Потписивању уговора присуствовали су предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар саобраћаја и веза Српске Недељко Ћорић.

Танјуг / Глас Српске