Стање на путевима: Мокри коловози у вишим крајевима :: Semberija INFO ::

 

Стање на путевима: Мокри коловози у вишим крајевима


БАЊАЛУКА - Саобраћај у Републици Српској и БиХ одвија се по мјестимично влажним, а у вишим крајевима по мокрим коловозима, док је на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске истичу да је на путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно поштовање привремене сигнализације, која регулише саобраћај и возачима савјетују да возе максимално опрезно, те да вожњу прилагоде стању и условима на путу.

Данас ће од осам до 16 часова привремено бити обустављен саобраћај на регионалном путу Српске Топлице - Чађавица, дионица Кола - Стричићи, због бојевог гађања на војном полигону Мањача.

У вријеме трајања привремене обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни правац Кола - Леденице - Стричићи.

У току су радови на раскрсници дионице магистралног пута Ивањска - Шарговац и локалног пута Залужани - Драгочај у насељу Рамићи, због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Из АМС савјетују возачима да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току су радови на дионици магистралног пут Клашнице један - Горња Вијака један, због чега су на снази измјене у одвијању саобраћаја који је регулисан привременом сигнализацијом.

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Модрича један - Вукосавље (Јакеш) - Подновље - Шешлије - Јоховац - Руданка - Добој - граница Републике Српске/ФБиХ (Каруше).

Због изградње кружне раскрснице на споју дионице магистралног пута Добој - Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју измијењен је режим саобраћаја.

У току је изградња кружне раскрснице на укрштању магистралних путева Милићи - Власеница - Хан Пијесак и Власеница - Тишћа, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због радова измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Каракај два - Дрињача, па возаче из АМС моле да возе опрезније и поштују привремено постављену сигнализацију.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод - Оџак, у мјесту Клакар Доњи, у времену од осам до 15 часова најављене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента - Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у времену од 8.15 до 15.05 часова повремене су обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На дијелу магистралних путева Бијељина - Брчко и Бијељина - Угљевик у току су радови на уређењу пута.

Саобраћај се одвија наизмјенично, уз постављену привремену сигнализацију.

Због радова, најављене су измјене у одвијању саобраћаја и на дионици магистралног пута Црквина - Модрича један.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица - Градишка, на дионици Мраковица - Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац - Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На регионалном путу Чајниче - Миљено у мјесту Луке, због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежено, једном траком.

Због радова на диници регионалног пута Језеро - Шипово, саобраћај се у времену од седам до 17 часова повремено обуставља, по потреби, у трајању до један сат.

На дионици регионалног пута Старни Мајдан - Ламовита, због радова, најављене су измјене у одвијању саобраћаја. Радови су планирани до 1. августа ове године.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Тедин Хан - граница Републике Српске/ФБиХ (Криж), измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дионицама путева Приједор - гранични прелаз Градина, међуентитетска линија Леденице - Црквина - гранични прелаз Шамац и Добој - Дервента - Брод креће се превоз вангабаритног терета.

Возачима из АМС скрећу пажњу да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона преко надвожњака на дионици магистралног пута Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн.

У току је изградња мале хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош - Ободник.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На подручју ФБиХ због радова на монтажи путоказних портала вечерас од 21.00 до 5.00 часова ујутро биће обустављен саобраћај на дионици ауто-пута Високо - Подлугови у смјеру Високо - Подлугови.

За вријеме ове обуставе саобраћај ће се преусмјерити на регионални пут између Високог и Подлугова.

Због радова у тунелу „Чакловићи“ на дионици Тузла - Калесија саобраћај се од 22 до шест часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава.

Током дана путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, док путничка возила из смјера Калесије саобраћају обилазницом око тунела.

Теретна возила се током дана усмјеравају на алтернативни правац преко Дубрава.

у току су радови у тунелу „Црнаја“ на дионици Коњиц - Јабланица, гдје се саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима, од 23 до 4.30, на овој дионици саобраћај се обуставља.

На магистралном путу Прозор - Јабланица саобраћај је обустављен због радова у тунелу „Јасен“.

Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила тежа од 7,5 тона, изузев аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар - Широки Бријег - Посушје - Томиславград - Купрес - Бугојно и Мостар -Сарајево - Бусовача - Нови Травник - Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Добој - Тузла, Зеница - Вјетренице, Каоник - Бусовача, Столац - Хутово, Посушје - Томиславград и Бановићи - Рибница.

На граничним прелазима у БиХ нема задржавања.

На граничном прелазу Метаљка, на путу Чајниче - Пљевља, могућ је прелазак границе у времену од седам до 19 часова.

БиХ отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан PCR тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Срна / Глас Српске