БИЈЕЉИНА - Ковид болнице: Током викенда повећан број пријема у ковид болнице :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА - Ковид болнице: Током викенда повећан број пријема у ковид болнице


Епидемиолошка ситуација на подручју Бијељине и даље је озбиљна, а током протеклог викенда забиљежен је повећан број пријема у ковид болницама. Шеф ковид болнице др Микајло Лазић каже да је примљено више од 20 пацијената са тешком и веома тешком клиничком сликом.

- Повећање броја пријема у ковид болнице је вјероватно посљедица непоштовања епидемиолошких мјера. Ово је разлог за забринутост, а посебно због чињенице да су пред нама и празници, што може, уколико се не будемо придржавали епидемиолочких мјера, довести до ескалације, ионако тешког стања“, каже др Лазић. Он додаје да су у ковид болницама 84 пацијента, од којих је 19 на респираторима.

- Хоспиталозивани болесници имају изразито тешке клиничке слике, а доминирају људи средње и старије животне доби“, рекао је др Лазић и нагласио да се пацијенти на лијечењу у ковид болницама налазе и по мјесец дана, што је много дуже него у ранијим таласима вируса корона. Из Болнице „Свети Врачеви“ апелују на становништво да воде рачуна о свом здрављу и да поштују епидемиолошке мјере, а посебан опрез се савјетује током предстојећих празника.