АИР СЕРБИА ПОЧИЊЕ ТЕСТИРАЊЕ ДИГИТАЛНОГ ПАСОША ИАТА-Е :: Semberija INFO ::

 

АИР СЕРБИА ПОЧИЊЕ ТЕСТИРАЊЕ ДИГИТАЛНОГ ПАСОША ИАТА-Е


Аир Сербиа почиње тестирање ИАТА дигиталног пасоша, а апликација ће први пут бити тестирана на лету из Београда за Цирих у сриједу 28. априла, саопштено је из те компаније.

Објашњено је да апликација помаже путницима да организују путовање у складу са захтјевима држава везаним за ЦОВИД-19 или вакцинацију.

Зато су путници на релацији Београд – Цирих позвани да преузму апликацију ИАТА Травел Пасс, креирају налог са профилном фотографијом и информацијама о пасошу и унесу податке о лету.

Након тога, објашњавају из компаније, путник добија информацију какав је тест неопходан за улазак у Швајцарску, а затим заказује термин за тестирање на Институту Торлак.

Резултати теста су, након пристизања, видљиви у ИАТА Травел Пасс апликацији, која упоређује услове за путовање са унијетим подацима путника и резултатима теста и сви који испуњавају услове добијају зелену ознаку за путовање.

Путницима се савјетује да током периода тестирања ипак са собом носе одштампану копију резултата теста из Торлака, јер власти у Швајцарској то могу захтијевати.

Тестирање се проводи у сарадњи са Међународном асоцијацијом за авиосаобраћај (ИАТА) и Институтом за вирусологију, вакцине и серуме Торлак.