Притајили се наручиоци пола тоне кокаина :: Semberija INFO ::

 

Притајили се наручиоци пола тоне кокаина


ПЛОЧЕ, ТУЗЛА - Наручиоци више од пола тоне кокаина прошверцованог у контејнеру са бананама који је требало да уђе у БиХ, али је заплијењен у Хрватској, највјероватније су имали дојаву да се та пошиљка прати, због чега нису ни преузели робу коју је хрватска полиција на крају морала извадити из контејнера, сазнају "Независне".

Како би дошле до наручилаца дроге вриједне око 60 милиона евра, полиције у региону су сарађивале те је озвучен контејнер са бананама који је, када је дрога извађена, наставио пут у БиХ, односно према фирми која их је наручила.

Такође су праћене и одређене особе, али нити у БиХ, нити у Хрватској засад нико није ухапшен у вези с овом рекордном запљеном кокаина, јер су наручиоци били врло опрезни, највјероватније због информације да су под лупом полиције.

Такође, сазнајемо да су у тузланској фирми која је наручила банане приликом испитивања негирали повезаност са наркотицима, али истрага у овом случају се наставља.

Претпоставља се да су наркотици који су заплијењени били намијењени тржишту БиХ и Србије, а постоје одређена сазнања да је један дио ове пошиљке требало да заврши у бањалучкој регији.

Подсјетимо, полиција у Плочама извадила је 584 килограма кокаина велике чистоће пристиглог још 30. марта из Јужне Америке, који је био скривен у дуплом дну контејнера са бананама. Прво су скоро двије седмице чекали да виде ко ће преузети дрогу, али је постојала могућност да контејнер оде из плочанске луке па су извадили кокаин и при томе су кориштени и пси.

Тамошња полиција потврдила је да је успоставила међународну сарадњу те да се истрага у овом случају наставља.

Они су потврдили да је утврђено да тај кокаин није био намијењен Хрватској, него сусједним земљама, због чега је успостављена међународна сарадња и криминалистичка истрага се наставља.

У вези с тим безбједоносне агенције у БиХ се до сада нису оглашавале.

Независне новине