СУТРА У БАЊА ЛУЦИ СКУПШТИНА САВЕЗА :: Semberija INFO ::

 

СУТРА У БАЊА ЛУЦИ СКУПШТИНА САВЕЗА


Како је најављено, сутра, 16. априла, је планирано да се одржи Сједница Скупштине Савеза општина и градова Републике Српске. Сједница ће почети у 11 сати у Бања Луци, у скупштинској сали Народне скупштине Републике Српске.

Прије почетка Скупштине Савеза, предсједник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић, предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић и министар управе и локалне самоуправе, Сенка Јујић, разговараће са делегацијом Савеза општина и градова Републике Српске, у 10 сати и 30 минута у овалном кабинету НСРС.

С тим у вези, у 11 часова и 15 минута, у холу Народне скупштине Републике Српске, биће одржана конференција за медије, на којој ће се обратити: предсједник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић, предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић и Јован Катић, предсједник Савеза'', најавили су из Савеза општина и градова РС.

У оквиру дневног реда Скупштине разматраће се и приједлози јединица локалне самоуправе на законе из области локалне самоуправе: Закон о локалној самоуправи, Закон о службеницима и намјештеницима у органима јединица локалне самоуправе, Закон о статусу функционера у органима јединица локалне самоуправе. Такође, очекује се да Скупштина заузме и став у вези критеријума за одређивање броја запослених у градским, односно општинским управама.

На Скупштини ће се разматрати Извјештај о раду Савеза за 2020. годину, Извјештај о материјално-финансијском пословању, такође, за 2020. одину, а биће изабрани и нови органи Савеза за наредни четворогодишњи период'', прецизирао је Ацо Пантић, генерални секретар Савеза општина и градова РС.

Семберија инфо