Уредба о поступку додјеле подстицаја за директна улагања: Током априла очекује се расписивање јавног позива :: Semberija INFO ::

 

Уредба о поступку додјеле подстицаја за директна улагања: Током априла очекује се расписивање јавног позива


Уредба о поступку додјеле подстицаја за директна улагања, којом су уређени предмети пројеката за директна улагања, исправе за доказивање испуњености услова за остваривање права на подстицај, критеријуми за оцјењивање пријава, обрасци и друга питања која су важна за додјелу подстицаја је објављена у ,,Службеном гласнику Републике Српске”, број 32/21 од 13. априла 2021. године.

Циљ додјеле подстицаја за директна улагања јесте давање подршке реализацији пројеката привредних субјеката у сврху примјене нове технологије и унапређења технолошких процеса производње, побољшања конкурентности произвођача, подршке запошљавању, подршке привредним субјектима у отежаним условима пословања који су изазвани вирусом корона те подстицања равномјерног регионалног развоја.

Право на подстицај остварује се по основу пројекта, а предмет пројекта може се односити на набавку савремених технологија и опреме која се односи на увођење нове или значајно побољшање постојеће технологије или набавку нове или коришћене опреме која није старија од 12 година и развој и иновацију која подразумијева развој нових или значајно побољшање постојећих производа, материјала и производних процеса.

Уредбу је усвојила Влада Републике Српске на сједници одржаној 8. априла 2021. године.
Током априла очекује се расписивање јавног позива за предметне подстицаје.