Европска комисија: Нисмо упознати са документом о распаду БиХ :: Semberija INFO ::

 

Европска комисија: Нисмо упознати са документом о распаду БиХ


БРИСЕЛ - На јучерашњој конференцији за новинаре Европске комисије, осим актуелних тема у вези с набавком и дистрибуцијом вакцина, говорило се и о тзв. "нон папер" документу који је наводно премијер Словеније Јанша упутио Бриселу, а тиче се дисолуције Босне и Херцеговине.

Иако су се јуче појавиле информације о томе да је Јанша незванично дипломатски документ послао у Брисел, на данашњој конференцији портпарол Европске комисије за спољне послове Петер Стано оштро је одбацио наводе о томе да је Брисел упознат о оваквој врсти документа.

"Ми нисмо упознати о таквим документима. О постојању таквих докумената мораћете питати политичаре из Словеније. Ми дефинитивно нисмо примили такву врсту документа нити смо је икада видјели", рекао је Стано.

Такође, истакао је како је позиција Европске уније када је ријеч о Западном Балкану потпуно јасна и да се ту више ништа не може промијенити.

"Позиција Европске комисије је, када је ријеч о границама, врло јасна када у Западном Балкану. Границе се не могу мијењати, а ми морамо заједно радити на регионалној сарадњи и помирењу. То је идеја цјелокупног процеса интеграција, да ријешимо проблеме између земаља на принципима за које се залаже Европска унија без уласка у 'опасна подручја'", јасан је био Стано.

​Независне новине