САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ РЕГИОНАЛНОГ ОДБОРА УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ ИЗБОРНЕ ЈЕДИНИЦЕ 7 - РЕГИЈА БИРАЧ - Нећемо правити никакве коалиције са странкама које руше РС :: Semberija INFO ::

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ РЕГИОНАЛНОГ ОДБОРА УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ ИЗБОРНЕ ЈЕДИНИЦЕ 7 - РЕГИЈА БИРАЧ - Нећемо правити никакве коалиције са странкама које руше РС


Јуче је у Братунцу одржана сједница Главног одбора Уједињене Српске Изборне јединице 7 регије Бирач на којој је анализирана актуелна политичка ситуација, анализа изборних резултата локалних избора, те су донесени закључци по питању формирања коалиција и скупштинских већина по градовима и општинама регије Бирач. На сједници је донесен закључак да је Уједињена Српска остварила одличан резултат у Изборној јединици седам, у свих седам општина и укупно освојили 6530 гласова).

Констатацијом да су Општински одбори СНСД-а у скоро свих седам општина направили коалицију са СДА, СДС-ом и ДНС-ом и тиме нарушили сопствене принципе и залагања, али и коалиционе договоре са већином странака, а посебно Уједињеном Српском на регији Бирач, поставља се питање:
,Да ли је ово самовоља одређених локалних функционера СНСД-а или став врха странке, да им партнери буду СДА, СДС и ДНС, а у Сребреници се позива на Српско јединство?

Како би било да Уједињена Српска наруши коалициони договор и склопи нове скупштинске већине, као на примјер у Бања Луци, и свим осталим општинама гдје је скупштинска већина на ваги? Ово не треба схватити погрешно или злонамјерно, него као гаф локалних политичара који све раде у циљу личних интереса, а не у циљу Српког јединства које ће нам бити потребно за Опште изборе 2022. године.

​Уједињена Српска неће правити никакве већине са странкама које руше Републику Српску, као ни са странкама које носе префикс ,,Српска", а руше јединство политичких партија у Републици Српској и воде ка издаји српских националних интереса у БиХ'', наведено је у саопштењу за јавност Регионалног одбора Уједињене Српске Изборне јединице седам 7 регије Бирач.