ВУЧИЋ: БИЋЕ РИЈЕШЕНА МНОГА УБИСТВА ИЗ ПРОШЛОСТИ :: Semberija INFO ::

 

ВУЧИЋ: БИЋЕ РИЈЕШЕНА МНОГА УБИСТВА ИЗ ПРОШЛОСТИ


Предсједник Србије Александар Вучић је рекао вечерас да ће бити ријешена многа убиства из прошлости и да треба одговарају сви који имају везе са криминалним радњама, без обзира којој странци припадали.
 
- Од 2000. до 2010. било је 15 таквих убистава, да су та лица била праћена, ти људи су убијани усред улице. Значи да је неко из врха власти помагао криминалцима у лоцирању и извршењу убиства, макар и нечињењем - навео је Вучић, те као примјер навео убиство новинара Славка Ћурувије.

Он је рекао за РТС да су посљедњих неколико година била најмање три убиства, од којих два лица из криминогене средине, те један адвокат који је бранио таква лица, а сва три лица су била под пуним мјерама.

- Говорим о одговорности људи из врха власти. Ни по том питању неће бити заштићених. Није нормално да ви пратите неког, а да се правите да не видите да треће возило прати полицију. Сад ћете сви да будете похапшени. Тек је почело - поручио је Вучић, наводећи да говори о веома позуданим сазнањамима и доказима.

Он је рекао да има доказа да су нека лица праћена, а потом убијена.

- Не желим да вјерујем да је неко из политике у томе учествовао. Нема податка о томе - навео је Вучић и додао да за некадашњег министра полиције Небојшу Стефановића не би помислио да је увезан с тим, мада је објективно морао да зна шта се дешава.

Вучић је нагласио да је важно да надлежни државни органи раде свој посао и да починилац кривичног дјела не смије да буде заштићен, нити смије да буде попуста у борби против корупције и организованог криминала, ма ко био из које странке.

Он је рекао да ће корупционашке ствари бити лако завршене, али да је забринут због неких ствари које су се дешавале као што су убиства лица под мјерама надзора.

Вучић је навео да Небојши Стефановићу замјера на објективној одговорности, те поручио да нико неће бити заштићен ако је учествовао у криминалу.

- Знају они на кога мислим, и ко је увезан са тим људима и знају о којим убиствима је реч. Неки већ нису на функцијама, неће ни бити, неки су већ изгубили те функције. Биће смијењени неки, биће великих промјена у СНС-у и на Конгресу странке, то је друго питање - рекао је он.

Наводећи да није за шалу ни то што се прислушкивао предсједник Србије, Вучић је оцијенио да се тиме показује да се на тај начин може угрозити његова безбједност или да се изведе државни удар.
 
(СРНА)