ВУЧИЋ ОДГОДИО СВОЈУ ВАКЦИНАЦИЈУ ЗА КРАЈ ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ВУЧИЋ ОДГОДИО СВОЈУ ВАКЦИНАЦИЈУ ЗА КРАЈ ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ


Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је због мањка вакцина одгодио своју вакцинацију, коју је најављивао крајем ове седмице, али да ће се вакцинисати крајем идуће седмице, када стигну нове дозе.

- Имамо мањак вакцина, чекам сљедећу испоруку. Крајем сљедеће недјеље ћу ићи да се вакцинишем у неком од мањих мјеста, Мерошина, Жагубица и слично - рекао је Вучић вечерас за РТС.

Вучић је навео да ће Србија за десет дана имати много вакцина и да очекује нове испоруке крајем марта - руске, кинеске, Астра Зенека, из програма "Ковакс" и других вакцина.

- Нећемо да дајемо прву вакцину, а да нисмо спремили за другу дозу, за ревакцинацију. Желим да сачекам нове испоруке. Имамо бар два милиона људи који желе да се вакцинишу, али тренутно немамо толико вакцина - рекао је Вучић и додао да ће свако ко жели да буде вакцинисан почетком априла.

Србија ће у року од 14 дана имати још 1,3 милиона вакцина.

Он је најавио да ће направити посјету по Србији да би позвао грађане да се вакцинишу.

- Први пут сам видио да се у Београду, не смијем да кажем пада, стабилизује ситуација, у централној Србији дивља.

Мислим да смо на високим бројевима, али се у Београду дан и по стабилизује. Када погледате проценат вакцинације, проценат је велики у Београду - навео је Вучић.

(СРНА)