МАКСИМОВИЋ: СИТУАЦИЈА НЕПОВОЉНА СА ТЕНДЕНЦИЈОМ ПОГОРШАЊА :: Semberija INFO ::

 

МАКСИМОВИЋ: СИТУАЦИЈА НЕПОВОЉНА СА ТЕНДЕНЦИЈОМ ПОГОРШАЊА


Директор Болнице "Свети Врачеви" у Бијељини Златко Максимовић рекао је да су учесници данашњег састанка поводом погоршања епидемиолошке ситуације у Републици Српској констатовали да је епидемиолошка ситуација неповољна, са тенденцијом погоршања.

- Ми из здравственог сектора смо имали идентичан став да треба поштовати прописане епидемиолошке мјере, а да локални штабови, уколико је потребно, донесу и одлуке о ригорознијим мјерама - рекао је Максимовић.

Након састанка, који је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић одржао у Бањалуци са градоначелницима и представницима министарстава и јавних установа, Максимовић је рекао новинарима да је састанак одржан у коректној атмосфери и да је постигнут висок степен сагласности.

- То је добро и даје наду и вјеру да сви заједно можемо побиједити ову опаку болест. Здравствени радници то не могу постићи без велике подршке свих осталих. Данас смо добили увјеравања да ће у наредном периоду тако и бити - рекао је Максмовић.

Он је навео да у бијељинској болници за сада имају довољан број мјеста.

- Одлучни смо да прођемо са што мањим губицима, а вјерујем да је тако и у другим здравственим установама - каже Максимовић.
 
(СРНА)