Влада ФБиХ преко компаније Медимпекс набавља 500.000 руских вакцина :: Semberija INFO ::

 

Влада ФБиХ преко компаније Медимпекс набавља 500.000 руских вакцина


САРАЈЕВО - Сједница Владе Федерације Босне и Херцеговине је завршена, а одлучено је да ће компанија “Медимпекс” набавити 500.000 “Спутник В” вакцина.

Након дужег засједања ад хок ткијела за набавку вакцина у Федерацији БиХ и краћег засједања Владе ФБиХ одлучено је да се у овом тренутку иде у набавку вакцине са фирмом Медимпеџ, а да у наредном периоду буду укључене и друге веледрогерије које данас нису успјеле доставити комплетну документацију, пише klix.ba.

Влада ФБиХ је наложила Заводу за јавно здравство да с “Медимпексом” из Вогошће већ сутра потпишу уговор, а “Медимпекс” има рок од три радна дана да достави 100.000 вакцина “Спутник В”. Уколико овај уговор буде потписан сутра, вакцине би у Федерацији БиХ требало да буду најкасније до понедјељка.

Уговор са овом фирмом обухвата укупно 500.000 вакцина које би требало да доставе у наредном периоду. Банка преко које би требало да иду акредитиви је вјероватно Шпаркасе.

С обзиром на то да до данас многе компаније нису доставиле комплетну документацију која је Заводу потребна како би био склопљен уговор за набавку вакцина, одлучено је да ад хок тим настави преговоре и са тим компанијама.

На столу је било и могуће одлагање одлуке о склапању уговора до петка, но у овом моменту хитности то није била најбоља опција.

​Глас Српске