Данас у Бијељини одржана сједница Предсједништва СДС :: Semberija INFO ::

 

Данас у Бијељини одржана сједница Предсједништва СДС


У Бијељини је данас одржана сједница Предсједништва Српске демократске странке, која је, поред разматрања редовних тема, уједно и подршка градоначелнику Бијељине Лјубиши Петровићу. Како је речено, градоначелника Петровића снажно подржавају да успије у ономе на чему је добио повјерење грађана, прије свега на једном бољем амбијенту у овом граду, посебно економском, привредном, али и његовим активностима на рашчишћавању стања у јавним предузећима.  
 

- Подржавамо га да на томе ради бескомпромисно и да према јавности буде потпуно отворен и саопшти им све оно што буде предмет оног на чему буде радио. Подржавамо да овако млад човјек, са сјајном и беспријекорном каријером, води један овако важан град као што је Бијељина“, рекао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић који је при томе истакао да Бијељину сматра  једним од најважнијих градова у Републици Српској.

Поред разговора о Бијељини и перспективама у овом граду, на дневном реду су се нашла и друга питања важна за СДС, разговарали су и заузимали ставове о питањима која се тичу цјелокупног политичког живота, а и о приједлозима који су дошли од других политичких странака.

- Од СНСД-а дошао је приједлог Нацрта закона о испитивању поријекла имовине за физичка лица, односно функционере. Наш став је да је овај нацрт недовољан да би завриједио нашу пажњу или да би га подржали, а о томе ћемо обавијестити СНСД. Уколико га они буду упутили у даљу процедуру у Народну скупштину РС ми ћемо имати конкретне примједбе, јер сматрамо да је закон лош, недоречен, да нуди лоша рјешења, те да ће да ступи на снагу тек 2023. године и далеко је испод нивоа оног закона који је предложила СДС прије неколико година“, изјавио је Мирко Шаровић нагласивши да је ријеч о лошем закону који има за циљ да се у што краћем времену донесе, како се прича о поријеклу имовине више не би појављивала у јавности и институцијама у Републици Српској.  

Предсједник Градског одбора Српске демократске странке Томица Стојановић је, захваливши члановима Предсједништва СДС-а на доласку у Бијељину, навео да су чланови Предсједништва на челу са Мирком Шаровићем у протеклу годину дана 20-ак пута долазили у посјету нашем граду. Подсјетио је и да је данас, 16. марта, тачно година дана како се десила подјела у СДС-у, када су одређени функционери напустили СДС због, како је рекао, својих личних интереса.

- Прије годину дана СДС се налазила у веома тешкој ситуацији, највећи број функционера је напустио странку. Од тада па до данас смо прошли тежак пут, али то је пут успјеха, пут на коме смо током изборног процеса добили поново свог градоначелника, Љубишу Петровића, човјека који је добио убједљиво највећу подршку грађана и који сада води наш град. Прошли смо трновит пут, али смо доказали да издаја не може бити опција. Сви они који су нас издали, сад се налазе у много тежој ситуацији и та странка сад готово да и не постоји“, рекао је Стојановић који је упутио позив свима који желе да се врате у СДС, да то могу учинити.

 

Градоначелник Љубиша Петровић је захвалио на подршци, те оцијенио да су на сједници имали свеобухватну анализу дешавања у претходном периоду, најављујући да су при крају сви ревизорски извјештаји о пословању јавних комуналних предузећа у Бијељини.

- У јавним комуналним предузећа која нису пословала у складу са добром пословном праксом и у складу са фискалном одговорношћу, надзорни одбори биће смијењени, а биће заказиване и ванредне сједнице скупштина акционара у тим предузећима. То је један вид дјеловања, а други је везан за пројекте који су у претходном периоду започети. Они су почетком грађевинске сезоне настављени, а јавност се може увјерити у динамику тих радова, јер свакодневно са извођачима радова одржавамо састанке у Градској управи. Кроз једну конструктивну атмосферу пратимо динамику наставка реализације свих пројеката, те у добром пословном окружењу желимо да, поред побједе над корона вирусом,  кроз привредну активност смањимо незапосленост“, изјавио је Петровић.

Он је овом приликом нагласио да је на састанку у Одјељењу за привреду донијета одлука да се смањи комунална такса за поједине категорије у привредним грамана које су претрпјеле највећу штету од корона вируса.

- Морам још да кажем то да повлачење буџета града Бијељине и одлука о привременом финансирању не повлаче за собом никакву блокаду у смислу редовних примања. Ми желимо и правимо коректне односе према свим запосленима, желимо и поштујемо радничка права и зато слушајући прије свега и анализирајући стање у комуналним предузећима, у добром дослуху са радницима, ми управо добијамо информације о томе како не треба радити. Затим, кроз ревизорске извјештаје желимо да се превасходно запослени осјећају сигурно и безбиједно, да имају редовна примања и онда самим тим комплетан привредни ланац је много чвршћи и привредни амбијент је много бољи“, рекао је Петровић наглашавајући да не дозвољава да се „пеглају“ било какви лоши потези у финансијском пословању за 2020. годину.

​Семберија инфо