Полиција Српске са њемачким колегама расвјетљава случај оружја пронађеног у Јањи :: Semberija INFO ::

 

Полиција Српске са њемачким колегама расвјетљава случај оружја пронађеног у Јањи


БАЊАЛУКА - Полиција Републике Српске ради са њемачком полицијом на рјешавању случаја недавно пронађене велике количине оружја и муниције у Јањи код Бијељине, потврђено је Срни у Министарству унутрашњих послова (МУП) Српске.

Истрага у овом случају је у току, кажу у МУП-у.

Полиција је 3. марта саопштила да је претресом викендице и других просторија које користи мушкарац Н.М, рођен у Хановеру у Њемачкој 1975. године, пронашла већу количину војног наоружања, муниције и опреме, која је била скривена у лажним зидовима објекта.

У Полицијској управи Бијељина Срни је раније речено да је ријеч о до сада највећој пљенидби оружја и да је пронађено аутоматско и полуатоматско наоружање, такозване дуге цијеви, резервни дијелови тог наоружања и веће количине муниције и војне опреме чије набављање и држање није дозвољено грађанима.

Наоружање је пронађено у скривеним отворима у зидовима који су преграђени ригипс плочама у приземљу, на спрату и крову викендице на обали ријеке Дрине у Јањи.

У купатилу на спрату објекта, у импровизованом зиду, пронађена су 22 војна сандука са 26.000 метака за аутоматску пушку калибра 7,62 милиметра.

Срна / Глас Српске