ДОБОЈ ДОБИО НОВИ СКУПШТИНСКИ САЗИВ; ЈЕРИНИЋ ПОЛОЖИО ЗАКЛЕТВУ :: Semberija INFO ::

 

ДОБОЈ ДОБИО НОВИ СКУПШТИНСКИ САЗИВ; ЈЕРИНИЋ ПОЛОЖИО ЗАКЛЕТВУ


У Добоју је конституисан нови сазив градске Скупштине. Град је након поновљених избора добио ново скупштинско руководство, а свечану заклетву положио је и новоизабрани градоначелник Борис Јеринић.
Чека нас много посла, каже, од данас и званично, градоначелник Борис Јеринић.

- У наредне четири године планирамо да заштитимо град од поплава, завршимо болницу и спортску дворану, започнемо градњу новог административног центра - наводи Јеринић.

То су, каже, само неки од важних пројеката.

- Нећемо одустати од подршке младим брачним паровима, желимо да младост остане у граду Добоју и то ће бити обавезе и мене као градоначелника и цијеле градске администрације. Ту је још низ пројеката везаних и за руралне дијелове -  рекао је Јеринић.

Широка скупштинска подршка биће вјетар у леђа извршној власти. Подржаће, кажу, све добре пројекте за град.

- Наш циљ у будућности биће да будемо подршка Градској управи, да што прије изаберемо начелнике и да нам инвеститори не одлазе - истакао је предсједник Скупштине града Добоја Севлид Хуртић.

У скупштинске клупе сјело је 16 одборника СНСД-а. По три одборника имају ДЕМОС, Прва СДС и Коалиција "Добој у срцу", по два одборника СП, ДНС и коалиција СДП - ХС БиХ, док су по један мандат освојили СДА, НДП и ПДП. Опозиционо дјеловање најавили су ДНС и по један одборник СП-а и ПДП-а.

- Радићу пуном паром и дјеловаћу као и у ранијем сазиву предлагачки, предлагаћемо све оно што долази из наше базе, а то су наши грађани - рекла је одборник ПДП-а Оливера Недић.

Понављање избора у Добоју, кажу надлежни, нанијело је граду индиректни штету, због чега ће Скупштина радити убрзано како би се наставило са реализацијом пројеката. Већ за идућу седмицу најављено је одржавање прве редовне сједнице скупштине.

(РТРС)