Дводневна сједница: ВСТВ БиХ о раду предсједника судова и главних тужилаца :: Semberija INFO ::

 

Дводневна сједница: ВСТВ БиХ о раду предсједника судова и главних тужилаца


Високо судско и тужилачко вијеће Босне и Херцеговине (ВСТВ БиХ) данас почиње дводневну сједницу на којој би требао да расправља о извјештајима о раду главних тужилаца и предсједника судова за претходне двије године.

Ријеч је о извјештајима о раду у 2019. и 2020. години предсједника судова и главних тужилаца о чијем раду ВСТВ доноси мишљење – Суда БиХ, Тужилаштва БиХ, Врховног суда Републике Српске, Републичког јавног тужилаштва Републике Српске, Врховног суда Федерације БиХ, Тужилаштва Федерације БиХ, те Апелационог суда и Тужилаштва Брчко дистрикта, саопштено је из ВСТВ-а.

Дневним редом предвиђена је и расправа о реформском програму ВСТВ-а који је предложила Оперативна ад хок група, као и о информацији о окончаним конкурсима у којима није донесена одлука ВСТВ-а.

Другог дана засједања биће расправљано о именовањима на правосудне функције у Федерацији БиХ и Републици Српској.

Вијеће би требало да расправља и о информацији о примјени Кодекса судске и Кодекса тужилачке етике, као и о именовању Комисије за спровођење поступка оцјењивања рада руководећих државних службеника за ову годину.

Чланови ВСТВ-а расправљаће и о извјештају о раду Канцеларије дисциплинског тужиоца ВСТВ-а БиХ, као и о скидању тајности са предмета Канцеларије дисциплинског тужиоца ВСТВ-а.

СРНА / БХРТ