За неколико дана број пацијената у болницама у Српској скочио за 15 одсто :: Semberija INFO ::

 

За неколико дана број пацијената у болницама у Српској скочио за 15 одсто


У здравственим установама у Српској све више је пацијената који се лијече од ковида, а само за један дан на болничко лијечење примљено је 26 људи. Према подацима Института за јавно здравство РС, јуче је у болницама било 499, а дан раније 473 обољела од ковида.

Након периода стабилније ситуације у болничком сектору, од прије пар дана поново се суочавамо са свакодневном порастом броја оних који због тежине клиничке слике морају на лијечење. Примјера ради, 24. фебруара у здравственим установама у Српској биле су 433 особе, а на респираторима укупно 36 пацијената. На овом виду респираторне подршке тренутно је 45 људи.

Од укупно 219 хоспитализованих у Универзитетском клиничком центру РС, више од половине је на неком виду респираторне подршке, а сваки седми је животно угрожен.

И епидемиолози упозоравају да је у протеклих неколико дана поново почео да расте број заражених корона вирусом, као и оних који због тешких форми ковида морају на болничко лијечење. Наглашавају да нема мјеста опуштању, ако желимо да избјегнемо погоршање епидемиолошке ситуације, односно, драстичнији пораст заражених, хоспитализованих и преминулих.

С обзиром на то да је од данас дозвољено организовање музике уживо у угоститељским објектима, из Инспектората РС упозоравају угоститеље да су дужни да се придржавају свих прописаних епидемиолошких мјера. Упозоравају да посљедњих дана расте број позитивних на корона вирус, због чега ће инспектори у наредном периоду свим расположивим капацитетима контролисати спровођењем мјера превенције ширења корона вируса.

- Рад инспектора организован је у смјенама, па пословни субјекти њихов долазак могу да очекују у дневним, вечерњим и ноћним часовима - поручују из Инспектората РС.   

Српска инфо / Бијељина данас