Приведени осумњичени за два разбојништва: Од пензионерке отели злато и новац у вриједности од 55.000 еура :: Semberija INFO ::

 

Приведени осумњичени за два разбојништва: Од пензионерке отели злато и новац у вриједности од 55.000 еура


Бијељинска полиција предала је данас у Окружно јавно тужилаштво у Бијељини двојицу осумњичених, чији су иницијали Ж.Г. и Д.В., обојица из Бијељине, због постојања основа сумње да су починили кривична дјела разбојништва. Они су признали полицији  да су учествовали у двије пљачке у размаку од годину дана.



Прву пљачку су извршили прије годину дана у селу Трњаци, 19. јануара 2020. године, насилно ушавши у кућу Дике и Рајка Матковића и уз пријетњу ватреног оружја узели новац и новчаник са документима. Годину дана касније, на исти дан, 19. јануара ове године, у пљачки над пензионерком Радинком Т. (71) из семберског села Бродац, везавши старицу селотејп траком и притом испретуравши ствари по кући, однијели су из куће злато и новац у укупној вриједности око 55.000 еура.

У тужилаштву су нам рекли да ће након саслушања осумњичених суд одлучити о евентуалном одређивању једномјесечног притвора.



Подсјећамо, Пензионерка Радинка Т. живи сама у кући у овом семберском селу, а полицији је пријавила непознате маскиране разбојнике који су је везали и опљачкали.

Радинка Т. је радни вијек провела у иностранству, те су разбојници вјертоватно знали да код себе има новац. Они су у кућу упали са фантомкама на главама и у црним одијелима, те су старицу бацили на под и везали је.
Она је након пљачке изјавила да су разбојници претурали и разбијали ствари, сјекли дијелове намјештаја, све док нису пронашли оно што су тражили.

“Били су у дилеми, да ли да ме убију или не. Радили су лагано, нису журили. Тражили су да се закунем у дјецу да их нећу пријавити. Рекла сам им да нећу, само нека иду. Тако су и отишли”, испричала је старица. Након тога позвала је рођака и случај пријавила полицији.

Још један случај дрског разбојништва у Бијељини, који се догодио почетком фебруара прошле године, остао је нерасвијетљен, када су разбојници представивши се као поштари, опљачали пензионерку, однијевши јој том приликом златни накит вриједан око 40.000 еура.

Семберија инфо - Текст и фото - Љ. Љубојевић