РЕПУБЛИКА СРПСКА: Вирусом корона заражено 112 људи, преминуло седам :: Semberija INFO ::

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА: Вирусом корона заражено 112 људи, преминуло седам


БАЊАЛУКА – Зараза вирусом корона у протекла 24 часа потврђена је код 112 особа у Републици Српској, а Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева.

Преминуле су особе средње и  старије животне доби из Бањалуке (двије особе), Дервенте, Српца, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева и Пала.

У овом периоду, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама "Свети Врачеви" у Бијељини и "Свети апостол Лука" у Добоју обављено је тестирање 575 лабораторијских узорака.

Заражено је 30 особa из Бањалуке, девет из Пала, седам из Сокоца, шест из Добоја, пет из Бијељине, по четири из Брода, Градишке, Козарске Дубице, Лакташа и Приједора, по три из Вишеграда, Зворника и Источног Новог Сарајева, по двије из Берковића, Братунца, Гацка, Дервенте, Источне Илиџе, Модриче, Невесиња, Српца и Хан Пијеска и по једна из Власенице, Лопара, Милића, Осмака, Прњавора, Фоче, Челинца и Шековића.

Ради се о 51 мушкарцу и 61 жени, од којих су 10 млађе, 65 средње и 37 особа старије животне доби.

До сада је у Републици Српској потврђенo 41.827 случајева вируса корона, а преминуло је 2.178 особа.

До сада се опоравило 31.307 особа, а тестирано је 193.295

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 507, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 191, а у oпштим болницама 316.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.163 особа, а надзор је завршен код 136.387 особе.

​Глас Српске