Кина оборила рекорде зараде у кинодворанама за Прољетни фестивал :: Semberija INFO ::

 

Кина оборила рекорде зараде у кинодворанама за Прољетни фестивал


Зарада благајни у кинодворанама у Кини током Прољетног фестивала оборила је рекорде, а зарада је надмашила шест милијарди јуана (више од 931 милион долара) у понедјељак навечер, јавиле су Кинеске филмске новости.

Више од 122 милиона улазница продато је током седмодневног Прољетног фестивала почевши од 11. фебруара, наводи се у извјештају.

Кинеске хит комедије „Детектив кинеске четврти 3“ и „Здраво мама“ доминирале су зарадама у кинодворанама, док је филм из жанра трилер фантазије „Пишчева одисеја“ на трећем мјесту.

Више од 14 милиона улазница продато је 12. фебруара, првог дана Лунарне нове године, остварујући зараду од 1,7 милијарди јуана у кино дворанама. Обје цифре највише су у историји кинеског филма.

Прољетни фестивал обично је профитабилан период за кинеска кина. Људи с нестрпљењем иду у кина у овој години док су милиони Кинеза избјегли путовања и присуствовали су дешавањима на Прољетном фестивалу одговарајући на владин позив да умање ризик од заразе с ЦОВИД-19 током путних гужви, преноси Синхуа.

​ФЕНА / БХРТ