Од корона вируса у Српској преминуло седам особа, 75 новозаражених :: Semberija INFO ::

 

Од корона вируса у Српској преминуло седам особа, 75 новозаражених


БАЊАЛУКА - На корона вирус позитивно је још 75 грађана у Српској, од 481 колико их је тестирано у посљедња 24 сата, саопштено је из Института за јавно здравство РС.

Ради се о 41 мушке и 34 женске новозаражене особе, од којих је 11 млађе, 49 средње и 15 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 22 особе су из Бањалуке, седам из Градишке, шест из Козарске Дубице, пет из Требиња, четири из Вишеграда, по три из Гацка, Пала, Приједора и Прњавора, по двије из Бијељине, Зворника, Лакташа, Мркоњић Града и Новог Горажда и по једна из Братунца, Власенице, Кнежева, Котор Вароша, Невесиња, Новог Града, Сокоца, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о четири мушкарца и три жене, старије животне доби из Требиња (три особе), Невесиња, Градишке, Приједора и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 40.960 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 2.113 особа код којих је потврђен тест на вирус корона. У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 28.005 особа, а тестирано је укупно 188.036 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 556, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 196, а у општим болницама 360  .

 У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.095 особа, а надзор је завршен код 131.362 особе.​Глас Српске