​Меркелова: Тачно је, Србија вакцинише брже :: Semberija INFO ::

 

​Меркелова: Тачно је, Србија вакцинише брже


Фото - Бета / АП
Њемачка канцеларка Ангела Меркел споменула је синоћ Србију, у интервјуу јавном сервису АРД, који је био посвећен вакцинацији против коронавируса. На констатацију новинарке да Србија вакцинише брже од Њемачке и да ли је проблем ако су земље изван ЕУ у томе брже, Меркелова је одговорила да је тачно да Србија брже вакцинише.

Она је навела и да Србија вакцинише кинеском вакцином.

„Србија вакцинише брже, кинеском вакцином. Ми смо увијек говорили да је свака вакцина која добије дозволу Европске агенције за лијекове добродошла. Разговарала сам са руским предсједником о томе, и чула данас добре вијести о руској вакцини. Свака вакцина је добродошла у Европску унију, али ће бити прихваћене само оне које дају све потребне податке Европске агенције за лијекове”, рекла је Ангела Меркел.

Она је указала да Европска комисија није жељела да преузме одговорност над вакцинацијом, јер је у прошлости политика морала да преузима одговорност, што овај пут није пожељно.

„Боримо се за повјерење у вакцине. До краја трећег квартала, рекла сам и раније, свим грађанима ћемо понудити вакцину”, нагласила је она.

​Агенције