БИЈЕЉИНА: ОБЛАЧНО И ХЛАДНО :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ОБЛАЧНО И ХЛАДНО


У Републици Српској промјењљиво до претежно облачно и хладно вријеме. Повремено ће бити услова за слаб снијег или за његово провијавање. У многим предјелима ледени дан. У Бијељини је у 7,00 часова измјерено -5, највиша дневна температура ваздуха до -1 степен.

Ујутру промјенљиво облачно на југозападу и југу, облачно на сјеверу и у централном појасу гдје ће мјестимично падати слаб снијег. Биће веома хладно.
 
Током дана претежно до потпуно облачно вријеме уз мјестимично провијавања снијега. У централним и источним предјелима и планинама, биће услова за вијавице и пролазно јачи сув снијег (пљусак снијега). На југу више сунца али вјетровито и хладно.
 
Послијеподне и увече промјењљиво облачно, осим истока и сјевероистока гдје ће остати претежно облачно вријеме и даље с провијавањем снијега. Биће хладније него претходних дана, па се очекује ледени дан у многим предјелима.
 
Вјетар умјерен сјеверни и сјеверозападни, ујутро пролазно појачан. У централном планинском појасу и Херцеговини умјерен до јак, на моменте и врло јак сјеверац, који ће појачавати осјећај хладноће. Послеподне слаб до умјерен сјеверац, на југу умјерена до јака бура.
 
Највиша дневна температура од -5°Ц до 1°Ц, на југу до 1°Ц, на планинама од -8°Ц.
 
(Бијељина Данас / РХМЗРС)