Православна Нова година без организованог дочека у Српској :: Semberija INFO ::

 

Православна Нова година без организованог дочека у Српској


Фото - Независне
БАЊАЛУКА - У Републици Српској Нова 2021. година по јулијанском календару дочекује се без јавних прослава. Нема организованих јавних дочека и манифестација, а радно вријеме угоститељских објеката је ограничено.

 Сутра је нерадни дан. Током празника не раде републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе и други који Нову годину обиљежавају по јулијанском календару.

Честитке поводом православне Нове године упутили су званичници Српске.

“Свим грађанима који празнују по јулијанском календару упућујем искрене честитке поводом наступајуће 2021. године. Желим да наредна година свима донесе, прије свега, добро здравље, свеукупни напредак, личну и породичну срећу. У увјерењу да ће 2021. годину обиљежити заједништво, стабилност и просперитет, срдачно вас поздрављам”, навела је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у честитки.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић пожелио је здравље, срећу и успјех у личном и породичном животу.

“Са жељом да православна Нова година донесе свима љепше тренутке од године за нама, прије свега здравље, а свима нама да се изборимо са пандемијом вируса корона која је обиљежила 2020. годину, надам се да ће година пред нама бити година опоравка привреде и оживљавања економије”, нагласио је Чубриловић.

Православну Нову годину честитао је и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

“У име Владе Републике Српске, и своје име, свим грађанима Републике Српске и БиХ који празнују према јулијанском календару желим срећну и успјешну Нову годину. У години која је пред нама желим вам добро здравље, радост и просперитет. С увјерењем да ћемо у новој, 2021. години, превазићи сва искушења и изазове с којима смо суочени, те да ће нова година бити година нашег даљег развоја и напретка, срдачно вас поздрављам”, наводи се у честитки премијера Српске.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик пожелио је свима који празник обиљежавају по јулијанском календару много здравља, радости и успјеха и да Нова година донесе напредак и благостање.

Додик је пожелио да у 2021. години код свих људи ојача вјера у будућност, међусобно повјерење, солидарност и разумијевање, те да се цијели свијет избори са пандемијом вируса корона која је однијела бројне животе.

РТРС / Независне