СДС И ПДП: НА НАМА ЈЕ ВЕЛИКА ОДГОВОРНОСТ, ПОКАЗАЋЕМО ДА СУ ПРОМЈЕНЕ МОГУЋЕ :: Semberija INFO ::

 

СДС И ПДП: НА НАМА ЈЕ ВЕЛИКА ОДГОВОРНОСТ, ПОКАЗАЋЕМО ДА СУ ПРОМЈЕНЕ МОГУЋЕ


„Заједнички смо оцијенили да је сарадња Српске демократске странке и Партије демократског прогреса у протеклом периоду била веома добра, дала позитивне резултате и да ћемо нашу сарадњу интензивирати током ове и наредне године с циљем побједе на Општим изборима 2022. године“, рекао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић након јучерашњег састанка делегација СДС-а и ПДП-а предвођених предсједницима двије странке.
 
Шаровић је истакао да су промјене које су у Бањој Луци и Бијељини донијели Драшко Станивуковић и Љубиша Петровић, који су присуствовали састанку, веома позитивне, а да су такве промјене потребне у цијелој Републици Српској.


 
„Фокус састанка је била политичка ситуација у Републици Српској и могућност промјене власти за коју смо оцијенили да је слаба и да је неопходна промјена. Своје активности смо усмјерили у том правцу и ствараћемо прилику за промјену скупштинске већине и Владе Републике Српске, односно промјену власти и прије 2022. године“, рекао је Шаровић.
 
Он је додао да ће СДС и ПДП тражити партнере и у другим странкама, као што је ДНС, али и друге, јер како каже, има довољно оних које виде неопходност за промјенама у Републици Српској.


 
Шаровић је власт на нивоу заједничких институција БиХ оцијенио као најгору икада, те да ће активности бити усмјерене и у правцу промјене власти на том нивоу, али да су приоритет промјене у Републици Српској.
 
Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић је рекао да су ПДП и СДС искрени саговорници и партнери који желе добро Републици Српској, на којома је велика одговорност да кроз интензиван рад покажу да су суштинске промјене могуће, што се, како каже, показало могућим у Бањој Луци и Бијељини са новоизабраним градоначелницима Станивуковићем и Петровићем.
 
„Ефекти рада Владе Републике Српске, али и Савјета министара БиХ су изузетно лоши. Наставља се свеопште задуживање, док су злоупотреба јавних ресурса, повећавање привилегија владајућој елити, непотизам и јавна корупција и даље свеприсутни. Својим нечињењем, неефикасношћу и нетранспарентним радом Влада чини велику штету грађанима Републике Српске“, рекао је Бореновић, истакавши да су ПДП и СДС сагласни да је промјена власти неопходна.
 
„Потребна нам је обнова – и економска и демографска, али прије свега морална обнова Републике Српске. СДС и ПДП имају компатабилне програме и наши тимови ће интензивно радити да представимо један свеобухватан план економског опоравка“, рекао је Бореновић.
 
Истакао је да су СДС и ПДП договорили заједнички наступ на изборима 2022. године и да ће имати заједничке кандидате за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ.
 
„Окосницу тих кандидатура ће чинити СДС и ПДП и то без личних сујета, него у заједничком циљу да најбољи побиједе, да се врати нада и повјерење у институције и покаже да може боље и праведније“, каже Бореновић.
 
Додао је спремност да се обаве разговори са свим странкама, покретима и појединцима који имају неспоран опозициони политички ангажман и спремност за промјене у Републици Српској и БиХ.
 
„Посвећени смо једном циљу: да Република Српска буде мјесто гдје се добро живи, да има посла, правде и достојанства за све њене грађане“, закључио је Бореновић.
 

Информативна служба ПДП-а