Сви путеви проходни на подручју Семберије Саобраћај се одвија отежано :: Semberija INFO ::

 

Сви путеви проходни на подручју Семберије Саобраћај се одвија отежано


Након сњежних падавина које су у протекла двадесет и четири сата захватиле и подручје Семберије и подмајевичког краја, Зимска служба за одржавање путева ,,Бијељина пута” одмах се укључила у рашчишћавање магистралних и регионалних путних праваца, изјавио је Александар Кецман, технички директор у ,,Бијељина путу”.



“Тренутно на терену имамо 24 возила са неопходном опремом. Саобраћај се одвија без застоја, како на подручју Семберије, тако и на путном правцу Бијељина – Тузла, на подручју Угљевика и на планинском превоју Бањ брдо. Коловози су очишћени, а имамо довољно и посипног материјала у случају стварања поледице на коловозу. У нашој зони одговорности је и дио саобраћајница на подручју Брчко дистрикта. За сада се саобраћај одвија несметано и сви путни правци су проходни”, истакао је Александар Кецман. 

Снијег који је јуче почео да пада највише проблема је задао возачима на подручју града и у селима. Саобраћај се у граду одвија успорено, јер су путеви и улице мокри, а на коловозима има и снијега. 

Како метеоролози најављују и током дана биће облачно са падавинама, на југу Републике Српске са кишом у осталим предјелима мјестимично са сусњежицом и снијегом. Највиша дневна температура ваздуха у Бијељини до 0 степени Целзијусових. 

У раним јутарњим часовима радници бијљинског  ,,Комуналца'' били су на терену. Малим грталицама и лопатама чистили су снијег у центру града. 

Ово је прилика да скренемо пажњу и власницима локала да испред својих локала очисте тротоаре, поготово што је снијег јако влажан, а температура пада испод нуле, те ће се снијег ледити и стварати велике проблеме пјешацима.
Уобичајено, снијег многе изненади и у јануару, а обрадује најмлађе. Малишани су већ синоћ искористили први овогодишњи снијег за грудвање и санкање. 

Семберија инфо - Љ. Љубојевић, В. Зеленовић