Додик: Република Српска ће са Србијом обезбиједити око двије милијарде марака нових инвестиција :: Semberija INFO ::

 

Додик: Република Српска ће са Србијом обезбиједити око двије милијарде марака нових инвестиција


Фото - Срна
БАЊАЛУКА - Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Република Српска има енергију да, заједно са Србијом, у наредне двије године обезбиједи око двије милијарде марака нових инвестиција за изградњу хидроелектрана, путева и болница и на тај начин ће бити потпуно стабилизована.

Додик је оцијенио да се Српска чува обиљежавањем свог дана, али и улагањем и развојем економије и здравственог сектора.

Он је истакао да је у здравствени сектор у наредном периоду потребно још више улагати и да је један од првих циљева изградња свих објеката који су неопходни за нормално функционисање Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци.

Додик је рекао за РТРС да се сада у вријеме пандемије вируса корона показало колико је било важно то што је Република Српска годинама улагала у здравствени сектор.

Он је навео да се у болници у Зворнику гради нови дио, а реконструише стари, док је при крају реконструкција болнице у Фочи.

"Завршили смо болнице у Источном Сарајеву, Невесињу и Бијељини. Сад градимо у Добоју, градићемо у Требињу и потпуно реконстриусати болнице у Приједору и Градишци", рекао је Додик.

​Срна / Независне