МЛАДИ СДС: 9. ЈАНУАР СА ПОНОСОМ СЛАВИМО КАО ПРАЗНИК СЛОБОДЕ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ СДС: 9. ЈАНУАР СА ПОНОСОМ СЛАВИМО КАО ПРАЗНИК СЛОБОДЕ


Предсједништво Младих Српске демократске странке на челу са предсједником Зораном Векићем и замјеником Радишом Петровићем посјетили су у оквиру прославе 9. јануара, Дана Републике данас Бијељину и разговарали са градоначелником Љубишом Петровићем. 

Том приликом положени су вијенци на Тргу Краља Петра Првог Карађорђевића у Бијељини.


 
Предсједник Младих СДС Зоран Векић честитао је свим грађанима Божић, 9. јануар, Дан Републике и крсну славу Светог Стефана.
 
„Значај Српске демократске странке за стварање Републике Српске је огроман и са поносом истичемо да је СДС једина политичка странка старија од Републике Српске. Прије 29 година учили смо се демократији, створили грб, химну и заставу и створили смо Републику Српску на коју смо најпоноснији“ – истакао је Векић.
 
Векић ја напоменуо да СДС једина чува химну Боже Правде, тробојку и двоглавог орла као своје страначке симболе.
 
„СДС и Република Српска су спојени у прошлости тако и у садашњости а биће и у будућности“ – казао је Векић.
 
Предсједник Младих СДС је нагласио како је побједа Љубише Петровића путоказ колико млади могу у Републици Српској и да су промјене могуће ако се довољно ради да се оне десе. 


 
„За 29 рођендан Републике Српске желим да одам почаст и захвалност свим људима који су учестовали у њеном стварању. У темеље наше слободе уграђени су животи свих наших бораца који су дали живот за постојање Републике Српске“ – истакао је Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине.

СДС - Сектор за политику и медије