Кривокапић затражио да се амбасадори до 18. јануара врате у Црну Гору :: Semberija INFO ::

 

Кривокапић затражио да се амбасадори до 18. јануара врате у Црну Гору


ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Здравко Кривокапић затражио је да се сви амбасадори Црне Горе врате у земљу до 18. јануара, како би са њима обавио консултације и након тога одлучио коме ће бити настављен мандат, а кога ће опозвати, сазнаје Срна.

Са некима од амбасадора који су се већ вратили у Црну Гору због празника консултације обављају министар иностраних послова Ђорђе Радуловић и потпредсједник Владе Дритан Абазовић.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић саопштио је да неће донијети указ о опозиву седам амбасадора јер сматра да се нису стекли услови за његово доношење, те затражио од Владе додатна објашњења.

Министарство иностраних послова Црне Горе упутило је средином децембра Влади приједлог за опозив седам амбасадора.

Из овог министарства, на чијем челу је Ђорђе Радуловић, Влади су предложили да опозове амбасадоре Црне Горе у БиХ Обрада Станишића, у Србији Тарзана Милошевића, Италији Сању Влаховић, Ватикану Миодрага Влаховића, те Њемачкој Веру Кулиш. За опозив су предложени и амбасадор Црне Горе у Уједињеним Арапским Емиратима Душанка Јекнић и у Кини Дарко Пајовић.

Кривокапић је тада изјавио да ће Влада подржати приједлог Министарства иностраних послова о повлачењу седам амбасадора, наводећи да дипломата мора превасходно да заступа државу, а не неку партију или интересну групу.

​Срна / Независне