У ПОНЕДЈЕЉАК ДАН ЖАЛОСТИ У ФБИХ :: Semberija INFO ::

 

У ПОНЕДЈЕЉАК ДАН ЖАЛОСТИ У ФБИХ


Foto: klix.ba
Влада ФБиХ данас је на хитној сједници прогласила понедјељак, 4. јануар, Даном жалости у овом ентитету због трагедије у мјесту Трибистово у општини Посушје гдје је у новогодишњој ноћи у викендици угашено осам младих живота.

- Тог дана обавезно је истицање заставе на пола копља, односно јарбола на зградама Владе ФБиХ и институција ФБиХ. Не могу се одржавати програми културно-забавног карактера на јавним мјестима, а медијске куће на подручју ФБиХ дужне су ускладити и прилагодити програмске садржаје - наводи се у саопштењу федералне Владе.

У општини Посушје су, због ове трагедије, затворени сви угоститељски и други пословни објекти, а заставе су спуштене на пола копља.

На кружном току у Посушју код скретања за Трибистово на билборду је симболично упаљено осам свијећа, чиме је одата почаст преминулима, наводи Кликс.

Четири мушке и четири женске особе млађе животне доби смртно су страдале у новогодишњој ноћи у викендици у мјесту Трибиство, у општини Посушје, потврдио је Срни дежурни тужилац Тужилаштва Западно-херцеговачког кантона Борислав Чуљак.

Он је додао да је узрок смрти, највјероватније, гушење, али не гасом, како је раније наведено у јавности, те да се утврђују околности страдања.
 
(СРНА)