ГРАЂАНИ СРПСКЕ ДОЧЕКАЛИ НОВУ ГОДИНУ МИРНО И У КРУГУ ПОРОДИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАЂАНИ СРПСКЕ ДОЧЕКАЛИ НОВУ ГОДИНУ МИРНО И У КРУГУ ПОРОДИЦЕ


Foto: Srna
Нова година у Српској протекла је мирно и без нарушавања јавног реда и мира. Није било организованих дочека на трговима. Грађани су се одлучили да новогодишње празнике проведу породично.

У Бањалуци је новогодишња ноћ протекла углавном мирно без већег нарушавања јавног реда и мира, а забиљежено је 15 саобраћајних незгода у којима су четири лица лакше повријеђена, речено је Срни у Полицијској управи Бањалука.

У Хитној помоћи Срни је речено да је новогодишња ноћ протекла мирно и без повреда пиротехничким средствима, док је прегледано 45 пацијената.

Већина грађана Источног Сарајева дочекала је нову 2021. годину у породичном окружењу, уз поштовање мјера Републичког штаба за ванредне ситуације против ширења вируса корона, потврдиле су дежурне службе на подручју града.

У Дому здравља Источно Сарајево речено је Срни да је улазак у Нову годину протекао без проблема и да им није пријављен ниједан случај саобраћајних несрећа.

Дежурни оперативни у Полицијској управи Источно Сарајево потврдио је да је ноћ, углавном, протекла мирно, уз спорадична нарушавања јавног реда и мира.

На Одјељењу гинекологије у Болници "Србија" у току ноћи није рођена ниједна беба.

Новогодишња ноћ у Приједору протекла је мирно, саопштено је из Полицијске управе Приједор.
 
Приједорски ватрогасци имали су у протекла 24 часа пет интервенција, међу којим је и један мањи пожар у стану у новогодишњој ноћи.

У новогодишњој ноћи није рођена ниједна беба.

У Шамцу је ватрометом у поноћ означен долазак нове, 2021. године, иако није било организованог дочека.
 
Угоститељски објекти, као и изложбено-продајни штандови радили су до 22.00 часа, према прописаним епидемиолошким мјерама.

У Бијељини је минут након поноћи рођена прва беба, а потом, током новогодишње ноћи до седам часова, још двије - укупо три, два дјечака и једна дјевојчица, речено је Срни на порођајном одјељењу болнице Свети Врачеви.

Већина грађана источне Херцеговине дочекала је Нову 2021. годину у својим домовима у породичном окружењу, а због епидемиолошке ситуације није било организованог дочека у Требињу и осталим општинама регије.

Дежурни оперативни у Полицијској управи Требиње потврдио је Срни да је у новогодишњој ноћи у Требињу евидентирано кривично дјело угрожавање сигурности, једно нарушавање јавног реда и мира и двије саобраћајне незгоде са материјалном штетом.

У осталим општинама источне Херцеговине новогодишња ноћ је протекла мирно.
 
(РТРС)