НОВИ ПРОТЕСТ ИСПРЕД БИРЕ, НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ ДОЛАЗАК МИГРАНАТА :: Semberija INFO ::

 

НОВИ ПРОТЕСТ ИСПРЕД БИРЕ, НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ ДОЛАЗАК МИГРАНАТА


Foto: klix.ba
Испред мигрантског кампа Бира у Бихаћу стотине људи поново су се се окупиле како би спријечиле смјештање миграната у том центру, а вечерас су симболично затворили капију.

Власт у БиХ једини излаз из тренутног проблема миграната који спавају на ливади поред кампа Липа, виде у њиховом смјештању у Биру, али власт УСК, као и грађани упорно се томе противе, пише портал Кликс.

Да би камп Липа био услован потребно је неколико мјесеци припреме, а за то вријеме потребно је мигранте негдје смјестити.

На самом почетку је негодовањем грађана пропала идеја њиховог смјештања у Биру, у центар Бихаћа, а након што аутобусима с мигрантима није дозвољен долазак ни на Брадину на подручју Херцеговачко-неретванског кантона, одлука је поново пала на Биру.
Томе се од јутрос поново жестоко противе грађани Бихаћа који цијели дан дежурају испред кампа Бира и поручују да ће спријечити повратак миграната на тај простор.

Уз протестно окупљање, грађани су Савјету министара послали и поруку која јасно говори да Биру не треба да разматрају као потенцијално мјесто за смјештање миграната.

Они су симболично затворили капију Бире на којој су окачили транспаренте “No camp“ и “Бира није камп“.
Премијер УСК Мустафа Ружнић је раније данас упутио отворено писмо властима у којем је навео да Савјет министара планира његово хапшење, али и хапшење његових сарадника и градоначелника Бихаћа, како би на тај начин отворили пут мигрантима.

Многи мигранти који бораве поред кампа Липа су промрзли и у лошем здравственом стању, наводи Клиx.ба.